Rättshaveriet som ger en annan bild av Sverige

Lars Törnqvist
4 tim ·
Vad som är oacceptabelt är alla lögner och korruption. Vad som avses oacceptabelt kan man fundera över. Själv misstänker jag är att rättsosäkerheten blivit offentlig. Personligen har jag upplevt grova bedrägerier som ledde till ekonomisk ruin, hälsoproblem. Påtalade missförhållanden hela vägen upp till Justitiedepartementet och Morgan Johansson. Som först blankt förnekade bristerna i svenskt rättssystem, men efter framläggande av bevis reviderade sitt första svar. Fast då var det såklart Alliansens fel och att det fanns inget politiskt intresse för frågan och därför tänkte inte heller regeringen ta några initiativ i frågan.

Han skickade fram Justiekansler Thomas Edling för att sondera mig, förmodligen för att få svar på om jag på något vis kunde utgöra ett problem eller i vanlig ordning tystas ner. Det slutade med att jag fick välja hälsa och familj med en förlust på ca 2.5 miljoner. Rättskollaps som inte bara ruinerade mig utan försatt mig i en slaveriliknande situation där andra asgamar var framme och utnyttjade situationen med utpressningsmetoder.

Nu har jag även blivit en av 16000 årligt anmälda vårdmissar vilket berövat mig det mesta av min syn, skickat mig in i dimman och isolering. Från ett litet problem med näthinneavlossning som en läkare på kvälls- och helgmottaging inte vara kompetent att ställa rätt diagnos och inte var mottaglig att lyssna på mina uttalade besvär som enligt uppsatta direktiv borde remittera mig direkt till sjukhus vägrade efter flera försök inse allvaret. Mitt fel var att jag var dum att lita på hennes omdöme. En kirurg på Sahlgrenska och en ögonspecialist uttalar sig att det tar tre till fyra månader efter operation innan de kan uttala sig om hur mycket syn jag kan få med korrektion. Sjukskriver mig med 100% arbetsnedsättelse.

Mindre än tre veckor efter operation, där kirurgen ställer sig mycket frågande till hanteringen av mitt fall och uppmanar mig att göra en anmälan till Patientnämnden, meddelar Försäkringskassan att de ifrågasätter min arbetsförmåga och ställer frågan om jag anmält mig som arbetssökande. Förlusten av min syn och den isolerande nya verkligheten var inte tillräcklig och visst funderar jag fortfarande på vilka mina möjligheter är nu. Ingen utredning om min arbetsförmåga har gjorts utan bara som ett godtycke och utan beaktande och hänsyn till experters utlåtande.

Sverige är fantastiskt så länge som man inte blir drabbat av det. Sverige behöver ett kompetent ledarskap och det kommer vi förhoppningsvis få en dag innan skiten slår riktigt i botten med ytterlighetspartier vid makten som konsekvens. Insatsen är engagemang, mod och en balanserad tolerans. Ställ krav på politikerna och sparka dem som inte lever upp till det förtoendet som getts rakt ut i Riddarfjärden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *